Breskvar

3. Memorial Borisa Breskvarja

 
 
 
Vabimo vas, da se nam pridružite na že tradicionalnem teniškem turnirju v spomin na Borisa Breskvarja, v soboto, dne 10.12. 2016 ob 12. uri na Teniški akademiji Breskvar, Tesovnikova 74c, Ljubljana. Tokrat bodo na igrišče stopili večinoma igralci, reprezentantje, ki so Slovenijo zastopali pod vodstvom Borisa Breskvarja. Svojo udeležbo so že potrdili Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Marko Tkalec, Borut Urh, Andrej Bizjak, Andrej Kraševec, Iztok Božič, Janez Semrajc, Blaž Trupej, Marko Škrjanc, Luka Bernard, Rok Jarc, Marko Por, Andrej Kračman, Žiga Janškovec, Gregor Breskvar.
Veselim se eminentne teniške druščine in vesel bom vsakega teniškega prijatelja, s katerim se bomo skupaj spomnili pokojnega očeta.
 
 
Peter Breskvar
 
 
 
 
Pokrovitelji:


 
Boris Breskvar (27.08.1942 - 03.12.2012)
Boris Breskvar je svoj največji uspeh dosegel z osvojitvijo tretjega mesta na državnem prvenstvu Jugoslavije, ko pa je zaplul v trenerske vode, je za najbolj pomembne podvige poskrbel v tujini. V Nemčiji je skrbno bedel nad razvojem treh izjemnih igralcev. Boris Becker, Steffi Graf in Anke Huber,  so se podpisali na seznam nepozabnih teniških legend. Najboljši slovenski teniški  trener je sodeloval tudi z ukrajinskim zvezdnikom Andrejem Medvedjevim, slovenskemu tenisu pa je v obdobju  osamosvojitve pomagal v vlogi kapetana moške in trenerja ženske reprezentance, se s slovensko reprezentanco dvakrat udeležil olimpijskih iger,  dolga leta pa  je bil tudi direktor vseh slovenskih reprezentanc. Leta 1992 je s svojim sinom Petrom odprl tudi Teniško akademijo v Ljubljani.
 

 
Tennis Academy Breskvar
Tesovnikova 74c
Ljubljana