Breskvar

O nas

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

TENNIS ACADEMY BRESKVAR je pričela z delom leta 1992 pod vodstvom Petra Breskvarja in mednarodno priznanega trenerja Borisa Breskvarja, ki je med drugimi treniral Borisa Beckerja, Steffi Graf, Anke Huber in Andreja Medvedeva, vodil pa je tudi našo reprezentanco za Davisov pokal.

Namen akademije je vzgojiti aktivne tekmovalce v tenisu, vodimo pa tudi teniško šolo in teniški vrtec za najmlajše. Naj omenimo samo nekaj "naših" najboljših: Živa Grašič, Petra Rampre, Andrej Kračman, Janez Semrajc ... Tennis Academy Breskvar sicer redno gosti različne teniške turnirje, leta 1999 pa se je na naših igriščih odvilo tudi tekmovanje med slovensko in senegalsko reprezentanco za Davisov pokal.

Na začetku smo imeli najeta igrišča v ŠRC Gradiant, potem pa smo se odločili, da gremo v gradnjo lastnega teniškega centra, ki danes stoji na Tesovnikovi ul. 74c v Ljubljani. Tri peščena teniška igrišča in eno s trdo podlago so bila poleti odprta, v času zimske sezone pa prekrita z montažnimi baloni.

V letu 2006 smo končali z gradnjo nove športne dvorane, ki se lahko pohvali s šestimi badminton in tremi tenis igrišči, na katerih je zelo priljubljena dvoranska tepih podlaga z gumi - granulatom. Poleg dvorane imamo v poletnem času odprto peščeno tenis igrišče, dve igrišči za odbojko na mivki in eno tenis igrišče s trdo podlago, ki je v zimskem času prekrito z montažnim balonom. Našim tekmovalcem pa je na voljo tudi interni fitnes.

V klubskem centru imamo poleg bifeja tudi članski prostor s toplino in domačnostjo kamina, kjer se lahko naši člani prijetno odpočijejo, sprostijo in družijo. Skozi vse leto v klubu organiziramo številne teniške turnirje in družabna srečanja, kjer lahko udeleženci doživijo pravo klubsko vzdušje.

Leta 2012 je Tennis Academy Breskvar postala del mreže Prince elitnih akademij (International PPI Academy).